Hádzanári Prešova vybojovali bod s Madeirou

26.11.2011 Celý región

FUNCHAL 26. novembra (WEBNOVINY) - Hádzanári Tatrana Prešov remizovali v sobotňajšom prvom stretnutí 3. kola Pohára EHF 2011/2012 s portugalským tímom Madeira Andebol SAD vďaka zlepšenému výkonu v druhom polčase 24:24 (12:17).

Nerozhodný výsledok z Funchalu dáva zverencom trénerskej dvojice Djordje Rašič - Ivan Pompoš reálnu šancu pomýšľať na postup do osemfinále tejto pohárovej súťaže klubov.

Ten si budú hráči úradujúceho slovenského šampióna môcť vybojovať v odvete, ktorá je na palubovke prešovskej Mestskej haly na programe v sobotu 3. decembra so začiatkom o 18.00 h SEČ.

Výsledok - sobota - Pohár EHF v hádzanej mužov 2011/2012 - 3. kolo - prvý zápas (odveta 3. 12. o 18.00 h):

Madeira Andebol SAD (Portug.) - Tatran Prešov (SR) 24:24 (17:12)

Po vyrovnanom úvode stretnutia (3:3 v 5. min) začali preberať taktovku duelu do rúk domáci. V 10. min vyhrávali 7:4 a po štvrťhodine hry už 9:5. Keď zvýšili v 19. min na 11:6, prešovskí tréneri si zobrali oddychový čas. Hoci potom znížili na 7:11, ich družstvu nepomohla ani výmena brankárov, ale v 25. min prehrávali 8:13 a na prestávku odchádzali za nepriaznivého stavu 12:17.

Slovenskému majstrovi však vyšiel vstup do druhého polčasu, keď šnúrou šiestich gólov otočil stav na 18:17. V ďalšom priebehu mal zápas vyrovnaný priebeh. Päť minút pred koncom bol stav nerozhodný 23:23. Vo zvyšnom čase skórovali oba tímy ešte raz. Prešovčania mali pol minúty pred záverom vo svojej moci loptu, no hrali oslabení o vylúčeného Kopča a strhnúť víťazstvo na svoju stranu sa im už nepodarilo.
 
Madeira Andebol SAD - Tatran Prešov 24:24 (17:12)
Zostava a góly Prešova: Krupa, Vekrič - Marušák, Hrstka 2, Michal Urban 4, Krištopans 2, Kukrita 3, Tumidalský 3, Číp 3, Guzy 3, Antl 5, Krok, Drobňák, Pekár
Najviac gólov SAD: Gonzalo Fereira 7, Rozario Hugo 6
rozhodcovia: Mata, Lopez (obaja Šp.)
400 divákov.
 
Slovenský majster už v úvode sezóny zažil portugalské sklamanie, keď na jeho úkor z predkola Ligy majstrov do hlavnej súťaže postúpilo Porto. A vo Funchali sa v prvom dejstve začal črtať ďalší neúspech. Po vyrovnanom úvode (3:3) začala Tatranu spôsobovať veľké problémy vysunutá obrana domácich, ktorí potom prešovské chyby trestali a rýchlo zvyšovali svoj náskok až na polčasových 17:12. V bránke hostí, ktorí pricestovali bez dvoch opôr - Radčenka a Mažára, sa vystriedali obaja brankári, no domácich nezastavil ani Krupa a ani Vekrič. Až po obrátke sa Vekrič chytil a prvých desať minút nepustil za svoj chrbát ani jeden gól - Prešov aj vďaka zlepšenej obrane a účinnejšiemu útoku nielenže vyrovnal, ale išiel aj do vedenia 17:18. Až do konca sa potom už obaja súperi naťahovali po góle a nakoniec sa zrodil nerozhodný výsledok, ktorý do odvety mierne favorizuje Tatran.
 
Miroslav Šosták, manažér Tatrana Prešov: "Náš výkon v prvom polčase bol katastrofálny, vôbec sme si nevedeli dať rady s domácou obranou a nechytil sa nám ani jeden gólman. Vekrič ale po prestávke zachytal skvele, tím sa vrátil do hry a s remízou môžeme byť spokojní."(TASR)
 

Vyberte región